Оголошується набір наукових статей до фахового збірнику наукових праць «HUMANITARIUM»

Соціально-психологічний факультет > Анонси кафедри філософії і соціальної антропології імені професора І.П. Стогнія > Оголошується набір наукових статей до фахового збірнику наукових праць «HUMANITARIUM»

Шановні колеги!

Оголошується набір наукових статей  до фахового збірнику наукових праць «HUMANITARIUM»

(Серія: Філософія). Том 41, 2019

Видання є науковим, науково-практичним і навчальним, спрямованим на публікацію досліджень з питань педагогіки, психології та філософії. Рекомендовано для науковців, молодих дослідників, методистів, викладачів, аспірантів та студентів закладів вищої освіти педагогічного профілю, усім, хто цікавиться національною практикою та світовими тенденціями і новаціями в педагогічній, психологічній та філософській галузі. Збірник містить наукові статті з викладом найширшого спектру сучасних підходів, результатів теоретичних і експериментальних досліджень актуальних проблем, досягнень сучасної педагогіки, педагогічної і вікової психології та філософії. Статті, які друкуються у збірнику, рецензуються й розглядаються на засіданні редакційної колегії. Дане видання практикує подвійне «сліпе» рецензування рукописів – незалежне, конфіденційне рецензування статей (без зазначення прізвищ авторів і рецензентів), що готуються до опублікування, зовнішніми та внутрішніми рецензентами. Кожний випуск журналу затверджується вченою радою ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

До складу редакційної колегії збірника наукових праць входить 6 докторів філософських, 5 докторів педагогічних, 8 докторів психологічних, один доктор історичних наук (ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди») та 4 кандидати наук. До редакційної колегії залучено 6 іноземних докторів філософії та докторів наук.

Збірник засновано у 2000 році. Засновник: ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Свідоцтво про державну реєстрацію КВ №22958-12858ПР від 17.07.2017 р. Збірник затверджений наказом Міністерства освіти і науки України як фахове з педагогічних, психологічних та філософських наук від 28.12.2017 р. №1714.

ISSN друкованої версії 2308-5126.

ISSN онлайн версії 2518-1114.

Журнал індексується в наступних міжнародних базах: Ukrainian Scientific Journals (2017), Google Scholar (2017), Citefactor (2017), Україніка наукова (2017), Directory of Research Journals Indexing (DRJI) (2017), Index Copernicus International (2017), Scientific Indexing Services (SIS) (2018), General Impact Factor (2018), Research Bible (2018), Ulrich’s Periodicals Directory (2018). З 2018 р. підписана угода про співпрацю з Crossref – System of Citation.

Вимоги до оформлення статті

Поля: нижнє, верхнє, праве, ліве – 2 см. Редактор: МS Word. Гарнітура: Times New Roman, кегель (розмір) 14. Інтервал – 1,5. Обсяг статей 12 сторінок.

У верхньому лівому куті вказується шифр УДК, у правому куті нижче (через 1 рядок) – ім’я, прізвище (а) автора (ів). Через один рядок подається назва статті друкованими літерами по центру. Через 1 рядок після назви статті курсивом подається анотація українською мовою (не менше 900 знаків) та ключові слова (8-10), через 1 рядок – анотація англійською мовою (не менше 2000 знаків) та ключові слова (8-10).

До друку приймається статті, які раніше ніде не публікувалися, відповідають вимогам МОН, стандартам науково-метричних баз даних і обов’язково містять наступні елементи:

  • постановка проблеми в загальному вигляді та її зв’язок із важливими науковими чи практичними завданнями;
  • аналіз останніх досліджень і публікацій, у яких започатковано розв’язання даної проблеми і на які посилається автор, виділення не вирішених раніше частин загальної проблеми, якій присвячується дана стаття (1/3 сторінки);
  • формулювання цілей статті ‑ постановка завдання (5-10 рядків);

‑        виклад основного матеріалудослідження з повним обґрунтування отриманих наукових результатів;

‑        висновки і перспективи подальших розвідок у даному напрямі.

Рисунки, таблиці та формули необхідно вставляти в текст за допомогою відповідних інструментів редактору МS Word.

Вимоги до оформлення літератури

Цитування на науковців оформлюється у вигляді лише імені та прізвища через нерозривний пробіл.

Приклад: А. Макаренко, Г. Сковорода, К. Ушинський.

Посилання в тексті наводяться у прямих квадратних дужках курсивом і включають:

 прізвище автора;

 після коми – рік видання;

 після двокрапки –пробіл, номер сторінки.

Приклад: [Жижек, 2002: с. 54], [Dawkins, 1989: p. 123].

У посиланнях на видання, наведені у списку літератури без вказівки автора, наводяться перші слова заголовку або його абревіатура (яку потрібно вказати в списку літератури).

Приклад: [Філософський енциклопедичний…, 1983: с. 220] або [ФЕС, 1983: с. 220].

Список літератури не нумерується!

ЛІТЕРАТУРА

Савченко, 2008 – Савченко О. Я. Особистісно орієнтоване навчання / О. Я. Савченко // Енциклопедія освіти / Академія пед. наук України; [головний ред. В. Г. Кремень]. – К. : Юрінком Інтер, 2008. – С. 626-627.

 

REFERENCES

Savchenko, 2008 – Savchenko O. Ya. Osobystisno oriientovane navchannia / O. Ya. Savchenko // Entsyklopediia osvity / Akademiia ped. nauk Ukraiiny; [holovnyy red. V. H. Kremen]. – K. : Yurinkom Inter, 2008. – S. 626-627.

Он-лайн транслітерація українського алфавіту: http://ukrlit.org/transliteratsiia.

Таблиця транслітерації українського алфавіту латиницею

Український алфавіт Латиниця Український алфавіт Латиниця
А a A а М м M m
Б б B b Н н N n
В в V v О о O o
Г г H h П п P p
Ґ ґ G g Р р R r
Д д D d С с S s
Е е E e Т т T t
Є є Ye ie У у U u
Ж ж Zh zh Ф ф F f
З з Z z Х х Kh kh
И и Y y Ц ц Ts ts
І і I i Ч ч Ch ch
Ї ї Yi уi Ш ш Sh sh
Й й Y i Щ щ Shch shch
К к K k Ю ю Yu iu
Л л L l Я я Ya ia

 

Примітка:

  1. Буквосполучення «зг» відтворюється латиницею як «zgh» (наприклад, Згорани – Zghorany, Розгон – Rozghon) на відміну від «zh» – відповідника української літери «ж».
  2. М’який знак і апостроф латиницею не відтворюються.
  3. Транслітерація прізвищ та імен осіб і географічних назв здійснюється шляхом відтворення кожної літери латиницею.

Он-лайн транслітерація українського алфавіту: http://translate.meta.ua/translit.

Таблиця транслітерації російського алфавіту латиницею

Російський

алфавіт

Латиниця Український алфавіт Латиниця
А а A a
Б б B b Р р R r
В в V v С с S s
Г г G g Т т T t
Д д D d У у U u
Е е E e, YE ye Ф ф F f
Ё ё E e, YE ye Х х KH kh
Ж ж ZH zh Ц ц TS ts
З з Z z Ч ч CH ch
И и I i Ш ш SH sh
Й й Y y Щ щ SHCH shch
К к K k Ъ ъ не пишеться
Л л L l Ы ы Y y
М м M m Ь ь не пишеться
Н н N n Э э E e
О о O o Ю ю YU yu, IU iu
П п P p Я я YA ya, IA ia

Примітка:

  1. Літера Е російського алфавіту транслітерується латиницею як YE, якщо стоїть на початку слова, після голосних і знаків Ъ і Ь. В усіх інших випадках – як E. Наприклад, Евгений = Yevgeniy, Анатольевич = Anatolyevich, Сергеевич = Sergeyevich.
  2. Літера Ё транслітерується як YE, якщо стоїть на початку слова, після голосних і знаків Ъ і Ь. В усіх інших випадках – як E. Наприклад, Ёлкин = Yelkin, Планёрная = Planernaya.
  3. Літери Й та Ы транслітеруються як Y в обох випадках. Наприклад, Быстрый = Bystryy. Літера Ц транслітерується як TS. Так само як і буквосполучення ТС.  Наприклад, Царёв = Tsarev. Поєднання російських літер КС транслітерується як KS, а не як X.

На окремому аркуші в одному примірнику подаються дані про автора українською та англійською мовами: прізвище та ім’я, науковий ступінь і вчене звання, посада, місце роботи, повна поштова адреса, службовий та контактний телефони, електронна адреса, ORCID. Якщо авторів два і більше, то відомості про другого й інших подаються з нового рядка.

Носаченко Володимир – кандидат педагогічних наук, викладач кафедри географії, екології та методики навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», volodymyr.nosachenko@gmail.com, ORCID 0000-0003-0266-5199.

Nosachenko Volodymyr – PhD (Pedagogics), lecturer of the Department of Geography and Ecology SHEI «Pereyaslav-Khmelnytskyi Hryhoriy Skovoroda State Pedagogical University».

Стаття подається електронному варіанті.

Адреса: «Humanitarium» (Серія: Філософія), навчально-науковий відділ (каб. 203), кафедра філософії (каб. 323), вул. Сухомлинського, 30, м. Переяслав-Хмельницький, Київська обл., 08401.

Електронна адреса: humanitarium.online@gmail.com.

Детальніші вимоги можна отримати на сайті humanitarium.online або за телефоном для довідок: (04567) 5-46-44.

Статті, які оформлені не за вимогами, редакційна колегія не розглядає.

Leave a Reply