Сковородинівці долучилися до обласного семінару фахівців дошкільної освіти

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Сковородинівці долучилися до обласного семінару фахівців дошкільної освіти

Напередодні Міжнародного дня моральності, який відзначається в усьому світі сьогодні, 5 квітня, у минулу середу, 31 березня 2021 року, відбувся обласний науково-практичний семінар «Упровадження програми «Скарбниця моралі» в освітній процес закладу дошкільної освіти», організований відділом дошкільної освіти кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів (далі в тексті – КНЗ КОР КОІПОПОК) для консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, працівників міських органів управління освітою, які координують методичну роботу закладів дошкільної освіти. Серед учасників зібрання була й викладачка нашого університету, кандидат педагогічних наук, доцент, професорка кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної і соціально-психологічної освіти Любов Лохвицьку, яка є авторкою програми «Скарбниця моралі».

На початку семінару з вітальним словом до присутніх звернулася завідувачка відділу дошкільної освіти КНЗ КОР КОІПОПОК Надія Нечипорук,. Надалі про актуальність проблеми морального виховання дітей відповідно до вимог нового Базового компонента дошкільної освіти розповідала методистка відділу дошкільної освіти КНЗ КОР КОІПОПОК Тетяна Корж.

Натомість Людмила Василівна зосередила увагу на двох ключових моментах: провела профорієнтаційну роботу, запросивши до навчання в стіни нашого закладу вищої освіти усіх охочих, а також презентувала власний науковий доробок з питання морального виховання дошкільників. Зокрема, нею було розкрито основні положення парціальної програми «Скарбниця моралі», яка має гриф МОН України «Схвалено для використання в закладах дошкільної освіти», а також розкрито сутнісний зміст комплекту посібників до неї, які також пройшли розгляд на комісії з питань дошкільної педагогіки і психології: «Особистість дошкільника: Дорога до Я-морального», «Моралинки для Миколки І Маринки: збірник ігор», «Моральна пектораль: книга для читання дітям в закладах дошкільної освіти і родинному колі», «Крокуємо доріжками добра: зошит для дітей старшого дошкільного віку», «Добрі поради на щодень: навчально-методичний посібник і 8 сюжетних карти», а також «Калейдоскоп моральності: розвивально-виховний контент». Поміж тим, останні посібники Любові Лохвицької підготовлено у співавторстві з Оксаною Михайленко – директоркою закладу дошкільної освіти №7 «Берізка», який був пілотним у проведенні експериментальної роботи. Саме про практичне впровадження методичних рекомендацій за програмою «Скарбниця моралі» і йшлося далі на семінарі.

«Сподіваємося, що запропоновані посібники забезпечать поліпшення організації морального виховання в освітньому процесі закладів дошкільної освіти і сприятимуть підвищенню рівня моральної вихованості наших дошкільників» додає професорка.

Міжнародний день моральності затверджений Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 25 липня 2019 року. Саме в цей день була підписала Резолюція, у якій зазначили, що моральні цінності є базою всіх міжнародно-правових актів і ООН закликала приєднатися всі держави, організації і структури до щорічного святкування 5 квітня Міжнародного дня моральності.

Прес-центр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти

Недавні записи