«Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку: теорія, традиції, практика»: у Переяславі відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку: теорія, традиції, практика»: у Переяславі відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар

У четвер, 17 червня 2021 року, на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі за активної організації Лабораторії духовного розвитку, що діє на базі університету під керівництвом її завідувачки, кандидата педагогічних наук, доцента Нінель Химич відбувся Всеукраїнський науково-практичний онлайн-офлайн семінар «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку: теорія, традиції, практика». Серед учасників – науковці та педагоги-практики з різних регіонів України.

Офіційну частину молитовною настановою розпочав настоятель Володимирського храму міста Переяслава о. Іван. Прозвучали виступи проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидата історичних наук, доцента Василя Дударя; декана факультету історичної і соціально-психологічної освіти, доктора політичних наук, професора Бориса Дем’яненка; заступниці міського голови міста Переяслава з гуманітарних питань Оксани Степаненко; керівниці відділу дошкільної освіти МОН України Світлани Нерянової; завідувачки кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти навчально-наукового інституту менеджменту і психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доктора педагогічних наук, професора Ірини Сіданіч; керівника науково-дослідницької лабораторії християнської етики, психології та педагогіки НУ «Острозька академія», доктора педагогічних наук, професора Василя Жуковського та завідувачки  кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктора психологічних наук, професора, академіка НА вищої освіти Лариси Калмикової.

Учасники семінару  мали змогу послухати цікаві виступи науковців та практиків із міст Києва, Бровари, Черкаси, Рівне, Острог, Кривий Ріг, Одеса, Южне, в яких наголошувалося на необхідності та важливості здійснення духовно-морального виховання підростаючого покоління, починаючи з дошкілля. Педагоги-практики поділилися досвідом духовно-морального виховання дітей дошкільного віку в сучасних ЗДО та закладах позашкільної освіти.

Семінар пройшов у теплій атмосфері, адже педагоги нарешті  поспілкувалися наживо, обмінялися досвідом та отримали задоволення від спілкування у колі однодумців. Усі учасники виявили одноголосне бажання на майбутнє перевести семінар у форматі Всеукраїнської конференції. Не маємо сумнівів, що вже незабаром це бажання стане реальністю.

Пресцентр Лабораторії духовного розвитку