Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > Як другокурсники відкривають для себе музейний Переяслав: дошкільники відвідали Меморіальний музей Григорія Сковороди

Сьогодні, 8 вересня 2021 року, студенти ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта» факультету історичної і соціально-психологічної освіти разом із заступницею завідувачки кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти з наукової роботи, кандидатом філософських наук, доцентом Тамарою Андреєвою відвідали колишній колегіум, де викладав великий філософ, поет і педагог Григорій Сковорода. Нині це Меморіальний музей Григорія Сковороди.

Екскурсія була доволі повчальною та цікавою, позаяк студенти дізналися багато нового і, навіть, винесли для себе певні життєві уроки. Поза тим, нині в музеї проходить виставка стародавніх книг XVIII-XX ст.

Студентка групи До-21 Дарина Огородня поділилася своїми враженнями від екскурсії:

«Це перший музей, який я відвідала у Переяславі, і він мені дуже сподобався. Час від часу потрібно переноситися, як на машині часу, у минуле, відчувати себе учасником подій, які вплинули на сучасність. У музеї, який ми відвідали, зберігаються артефакти, картини, рукописи, речі і предмети філософа, який жив і буде жити у серцях багатьох постатей людства. Музей – це те місце, де знаходяться речі, які мають вагому культурну та історичну цінність».

Дякуємо екскурсоводу за те, що дуже пізнавально та цікаво розповіла нам про Григорія Савича Сковороду, його життя і творчість. Завдяки Вам ми поринули в ті часи коли жив та працював видатний філософ. А також щиро дякуємо Тамарі Титівні, яка організувала цей похід до музею.

Анна Скряга

студентка групи До-21