Студенти факультету історичної і соціально-психологічної освіти відвідали головну родзинку міста

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Студенти факультету історичної і соціально-психологічної освіти відвідали головну родзинку міста

Переяслав – місто з давньою та багатою на визначні події історією, що славиться своїми музеями. Тож сьогодні, 15 вересня 2021 року студенти ІІІ курсу факультету історичної і соціально-психологічної освіти разом з доктором філософії, викладачкою кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін Русланою Потапенко вирішили відвідати Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».

Екскурсія студентам дуже сподобалась, адже НІЕЗ «Переяслав» є родзинкою не лише Переяслава, а й України. У його складі 371 нерухома пам’ятка історії й архітектури українського народу, 24 тематичних музеїв різних профілів: історичний, археологічні, літературні, етнографічні, технічні.

Екскурсовод Олександр Півень ознайомив студентів з історичними експонатами, експозиціями, подіями і особистостями по даному маршруту. Саме такі екскурсії, утверджують переконання: без минулого немає майбутнього.

У музеї, окрім історичної та етнографічної складової, відчувався дух предків, своєрідний містицизм, адже деякі стели, надгробні плити, ритуальні речі є ровесниками єгипетських пірамід. Тож було цікаво спостерігати, коли екскурсовод боявся доторкнутися до зображення воїна скіфської доби не лише через цінність експонату, а й через щиру віру одухотвореності предмету.

Величезне зацікавлення викликав у студентів Музей космосу – саме там можна усвідомити наскільки прогресивне сучасне суспільство, наскільки нові технології заполонили сучасний світ. Це чітко видно на прикладі космічних костюмів, перших космічних шатлів, які за 50 років пішли в небуття з новими розробками Ілона Маска.

Ну і звісно ж саме в НІЕЗ «Переяслав» ти усвідомлюєш, що ти – українець з неповторною, особливою, самобутньою культурою, і що українська нація має поступ наперед.

Висловлюємо щиру подяку виконуючому обов’язки ректора Віталію Коцуру за надання транспорту, що дало можливість комфортно подорожувати.

Пресцентр кафедри кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін

Недавні записи