Сильні, бо прогресивні: Анастасія Ставицька долучилася до тренінгу «ToT: Training of Trainers»

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Сильні, бо прогресивні: Анастасія Ставицька долучилася до тренінгу «ToT: Training of Trainers»

Постійне підвищення кваліфікації викладачів, навчання, самовдосконалення є запорукою позитивних зрушень у системі вітчизняної освіти. З 17 по 19 вересня 2021 року 30 амбітних професіоналів з різних закладів вищої освіти України, здатних до прогресивних змін, об’єднав тренінг «ToT: Training of Trainers» від ком’юніті «Прогресильні». Серед інших до нього долучилася і кандидатка історичних наук, доцент кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін, старша викладачка кафедри цифрових технологій навчання Анастасія Ставицька.

Протягом трьох днів учасники дискутували на тему «Прогресивність в освіті. Як задавати тренди», вивчали методи тренінгової роботи, переймали досвід колег-«живих книг» щодо неформальної освіти, магії енерджайзерів, пізнавали мистецтво відеоконтенту, визначали кризові ситуації та поради щодо їх вирішення, грали в рольову гру «Вирішення проблем Університету Прогресивного Прєпода», обговорювали сучасні проблеми викладацької роботи, опановували інструменти, які дозволяють підтримувати інтерес здобувачів на парах як оф-лайн, так і он-лайн.

«Якщо говорити про враження, вони однозначно позитивні. Здавалося б, лише початок навчального року, а вже так необхідно було перезавантажитися, вийти з зони комфорту і поринути в нову атмосферу. Знайомство з колегами, неформальне спілкування, цікавинки з викладацького життя під час «Сповіді прєпода» створили неймовірну синергію. Поєднання теоретичних та практичних кейсів допомогло переосмислити власний досвід і збагатитися новими прийомами, методами та знаннями.

Я була шалено щаслива потрапити на тренінг, адже чула лише позитивний фітбек від Бориса Вікторовича Шевчука, який брав участь у попередньому тренінгу в Одесі у червні, і розуміла, що не так легко пройти відбір серед більш ніж 200 претендентів. І ні на хвилину не пожалкувала, що провела вихідні саме на цьому заході. Дійсно, прогресивній освіті бути! Спільнота прогресивних викладачів вже активно працює! Дякую за прокачку і вперед до нових вершин. Per aspera ad astra!» – ділиться враження сама Анастасія Володимирівна. Кращого підсумку, мабуть, годі й підвести.

Пресслужба кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін

Недавні записи