Соціально-психологічний факультет > Новини кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти > «Психолінгвістика в сучасному світі»: пленарне засідання міжнародної науково-практичної конференції анонсовано на 16 грудня

Кількості науково-практичних конференцій, які відбувалися на теренах Університету Григорія Сковороди в Переяславі за цей рік направду не злічити. А втім, усі хто цікавиться теоретичними та прикладними аспекти психолінгвістики найбільше чекають на традиційне зібрання яке нині анонсує кафедра психології і педагогіки дошкільної освіти факультету історичної і соціально-психологічної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі та громадська організація «Всеукраїнська асоціація психолінгвістів» – пленарне засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Психолінгвістика в сучасному світі». У 2021 році воно відбудеться 16 грудня о 10:00 на платформі Microsoft Teams.

Конференція збере науковців: лінгвістів-психологів, лінгвістів, філологів нейролінгвістів, тренерів, філософів, дослідників соціальної комунікації, етнічних психологів, психіатрів, психоаналітиків, юристів, психоконсультантів а також практиків в різних сферах діяльності психологічного суспільства: освіта, журналістика, ЗМІ, право, політика, психотерапія, кібернетика, реклама, медицина тощо. Планується, що до розмови долучаться співробітники Інституту психології імені Г.С. Костюка НАНУ та кафедри російської мови та літератури Університету Докуз Ейлюл (Туреччина)

Наступного дня, 17 грудня, з 10:00 робота науково-практичної конференції розгорнеться у двох секціях – «Теорія психолінгвістик» та «Прикладна психолінгвістика». Зважте на те, що кожна з секцій має свою адресу для долучення, а робочими мовами конференції будуть українська, англійська, російська та мови країн Європейського Союзу.

Повідомляється, що матеріали конференції забезпечать негайний відкритий доступ до її вмісту за принципом, що надання досліджень у вільному доступі для громадськості сприяє більшому глобальному обміну знаннями. Повнотекстовий доступ до тез матеріалів конференції буде представлено на офіційному веб-сайті в розділі Матеріали.

З року в рік, міжнародна науково-практична конференція під назвою «Психолінгвістика в сучасному світі» зберігає наукові традиції вітчизняної та зарубіжної психолінгвістики, засновані О. О. Потебнею, Л. С. Виготським, О. Р. Лурією, О. М. Леонтьєвим, М. І. Жинкіним, О. О. Леонтьєвим та іншими видатними мовознавцями і психологами, розвиває існуючі підходи до досліджень психолінгвістичних феноменів, пропонує нові погляди на явища мови і мовлення людини й презентує найновіші результати психолінгвістичних розвідок. Запрошуємо вас до участі та радіємо, що пандемія не стане на заваді її проведенню і цьогоріч.

 

Пресцентр кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти