Центр консультативно-ресурсної психології УГСП провів тренінг з самозахисту для жінок та дівчат з елементами Wen Do в Переяславі

Соціально-психологічний факультет > Новини факультету > Центр консультативно-ресурсної психології УГСП провів тренінг з самозахисту для жінок та дівчат з елементами Wen Do в Переяславі

Учора, 25 серпня 2022 р., Центр консультативно-ресурсної психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі організував на базі закладу проведення тренінгу «Самозахист для жінок та дівчат з елементами Wen Do». Його головною метою була допомога жінкам посилити почуття власної гідності та надання інструментів для захисту від фізичного, психологічного, сексуального та економічного насильства.

Завдяки досвіду у проєктному менеджменті як з волонтерськими так і професійними командами, тренерка заходу Ніна Гаєвська забезпечила чудову атмосферу на заході та поділилася корисними техніками, які доцільно мати в своїй скарбничці кожній жінці та дівчині. Потрапляючи у стресову ситуацію або взаємодіючи з людьми, які намагаються порушити особистісні кордони інших, необхідно вміти турбуватися про себе та власну безпеку. На тренінгу кожна з учасниць мала можливість опанувати прості фізичні прийоми самозахисту та дізнатися, як з допомогою голосу та спеціальних технік знизити ризик насилля проти себе; розкрити і відчути свою силу й отримати емоційну розрядку завдяки вправам з голосом.

«Моя місія донести збільшити кількість тих жінок, які знають, що мають право себе захищати та турбуватися про свою безпеку, а також дати інструменти, які можуть в цьому допомогти. Саме тому я проводжу тренінги із самозахисту для жінок та дівчат в рамках проєкту Ukraine Crisis Response in Poland and Ukraine, котрий реалізується фундацією «Автономія» (Краків, Польща), за фінансової підтримки CARE. Надзвичайно тішуся, коли мене запрошують у навчальні заклади, особливо якщо це відбудеться зі сторони адміністрації, тоді одразу відчувається турбота про студенток та працівниць» – зазначає пані Ніна.

Тренерка з легкістю донесла учасницям важливу інформацію та допомогла опанувати дієвими інструментами, що стануть в нагоді під час реагування у ситуаціях небезпеки. Також під час тренінгу під її супроводом учасниці відпрацювати техніки фізичної самооборони (удари, визволення) і зрозуміли можливості власного тіла та голосу задля забезпечення власної безпеки.

Кафедра психології висловлює сердечну вдячність тренерці за важливий досвід, нові знання та інсайти, комфортну та позитивну атмосферу під час тренінгу.

Пресцентр кафедри психології

Недавні записи

Категорії